19-годишен загина при трудова злополука в Пазарджик 30.04 | 12:25

Това е един от най-младите работници, починали при трудов инцидент в областта

От Цанка Донкова

19-годишен мъж от град Сърница е загинал при трудова злополука, като инцидентът е станал в ТЕЦ при работа с транспортна лента на дробилна машина. Това заяви инж. Васил Мезов, директор на Инспекцията по труда в областния град, съобщава агенция "Фокус".

Машината завлякла работника, откъснала ръката му, а след това тялото му било смазано от водещия вал. Работниците незабавно са спрели машината, но въпреки това се стигнало до леталния край на пострадалия.

Трима души са работили на гумена транспортна лента, върху която хвърлят дървени отпадъци и захранват дробилката на ТЕЦ-а.

Констатирани са проблеми с безопасността на труд, не са били налични прегради, които да ограничават достъпа на работниците до съоръжението. Административните санкции при такъв вид злополука са доста тежки, в зависимост от субективния принос – дали има пропуски по безопасността на труда, пропуски по инструктажа и документални нарушения.

"Това е един от най-младите работници, починали при трудова злополука в област Пазарджик", уточни Мезов.

На мястото е извършен оглед от служители на полицията. По случая е образувано дознание. Уведомена е Областната инспекция по труда в Пазарджик. Проверката по случая продължава.

Водещи

Най-четени