19 доказно с коронавирус за последните 24 часа, заболеваемостта вече се увеличава 06.04 | 09:08

541 станаха потвърдените случаи у нас, 21 са жертвите на COVID-19

От iNews.bg

За 24 часа имаме 19 нови потвърдени случаи, от тях в болница са настанени 6. Общо заразените с коронавирус у нас са 541. Жертвите са 21. Това съобщи на брифинг тази сутрин ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от БГНЕС.

Броят на новите случаи на COVID-19 е с 3,6% по-висок в сравнение с предишния ден. Няма нови области, посочи ген. Мутафчийски.

В София са 15 случая – в "Пирогов” има един, в Инфекциозна болница са двама, в Център за бърза медицинска помощ са 6 от изследвани 85 служители, в центъра за бърза медицинска помощ на ВМА има един. В Благоевград, Стара Загора, Хасково и Смолян има по един нов случай.

Медицинският персонал, заразен с вируса, наброява 30 души или общо 5,5% от всички заразени с коронавирус у нас.

Има починал тази сутрин пациент в Пещера, който е бил с много придружаващи заболявания. 21 са вече починалите в страната, средната им възраст е 65 години.

Лежащите в болница са 210 души.

Ген. Мутафчийски потвърди цифрата, около 16 хиляди, на тестовете направени у нас. По думите на Мутафчийски България се намира в средната част по направени изследвания. Латвия, Словения, например правят много повече тестове от нас, но има и такива, които правят по-малко, включително държави от региона, аза още той.

Разбира се основната ни мисъл е не само справяне със сегашната ситуация, но се мисли и как ще се излиза от кризата, каза ощр председателят на оперативния щаб. Такива отговори няма никъде по света, ако имаше, вие щяхте отдавна да сте ги публикували, заяви Мутафчийски. 

Водещи

Най-четени