2 млн. лв. за обучения на чиновници в Министерството на транспорта 08.08 | 12:53

Оказва се, че Институтът по публична администрация няма капацитет

От Филипа Тодева

Индикативната годишна работна програма на ОПАК за 2013 г. е променена. С промяната ОПАК предоставя 2 млн. лв. по нова процедура, която е планирана за последните четири месеца на 2013 г., за провеждане на обучения в сферата на електронното управление и информационните технологии за Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това обявиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Транспортното ведомство е идентифицирало нужда от обучения за служители от централната администрация и това дава основание за включването му като конкретен бенефициент.

Това решение е взето, защото нито едно от обученията, предлагани от Института по публична администрация, няма обхвата и предмета на обученията, от които МТИТС има необходимост.

Стана ясно и че от 6,5 млн. лв. на 14 млн. лв. ще се увеличи общият размер на предоставената безвъзмездна финансова помощ по процедура за подбор на проекти на общинските администрации по подприоритет 1.3 "Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики" на Оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК).

Увеличението е факт с решение на Комитета за наблюдение на ОПАК. Причина за промяната е изключително високият интерес от общините и доброто качество на подадените проектни предложения по процедурата.

Водещи

Най-четени