2 млн. лв. са задигнали крадците от пощата в Хасково 08.06 | 12:39

Обирджиите са били професионалисти, блокирали са СОТ-а, елиминирали са охраната, а накая са заличили и следите

От iNews.bg

Близо 2 млн. лв. са задигнали крадците, ограбили тази нощ Централната поща в Хасково. Макар да не потвърждават официално за размера на откраднатата сума, от местната полиция признават, че сумата е била голяма и не си обясняват защо толкова пари са били съхранявани в касите на пощенската станция. Заради дръзкия обир местните ченгета са привикали на разпити всички представители на криминалния контингент в града, казва директорът на Областната дирекция на МВР Ангел Цанков, цитиран от Haskovo.net. Той обаче отказва да даде повече информация предвид течащото в момента разследване.

Към момента вече е ясно, че крадците са действали професионално. След като са разрязали металните решетки на задния вход на сградата, те са се промъкнали в пощата. След това са спрели тока в цялата сграда и са блокирали СОТ-системата. Паралелно с това са елиминирали и физическата охрана като са вързали нощния пазач.

След като са си осигурили спокойна обстановка, са разбили 3 каси. Разрязали са ги с различни инструменти и са отмъкнали парите. Когато са си тръгнали, крадците са заличили следите си с химическо вещество, за което се предполага, че е белина. Целият обир е станал преди 4:30 ч., тъй като тогава случаен минувач е чул виковете на вързания охранител и е повикал полиция.

Водещи

Най-четени