2 хил. цигари в минута произвеждала нелегалната фабрика до Пловдив 05.07 | 14:30

Членовете на групата са 4-има българи, 7 украински граждани и един молдовски гражданин

От iNews.bg

Прокуратурата даде подробности за дейността на организираната престъпна група, задържана вчера и действаща на територията на област Пловдив.


Припомняме, групата беше задържана вчера при специализирана полицейска операция. Те са задържани за съхранение и разпространение на нелегални стоки без бандерол и акциз.


Членовете на групата са  4-има българи,  7 украински граждани и един молдовски гражданин.
Разкрита е нелегална фабрика за производство на цигари и цех за нарязване на тютюна.

  
Извършени са действия по  претърсване на 8 адреса, три МПС-та и едно ремакре, обясни прокурор Милева.
Фабриката се намира в землището на  село Труд.


Установено при проверката е, че на модерна поточна линия, в минута са произвеждани 2 хиляди цигари.На място са били открити 640 мастербокса готова продукция.Стойността на намерената продукция е над 2 миллиона лева.


Членовете   на групата са произвеждали до 200 мастербокса на ден.Фабриката представлява модерен завод с огромен производствен цикъл. В нея има спални и фитнес, като работниците не са излизали навън, за да не будят подозрения, обясниха от прокуратурата.


Работниците изготвяли списък с необходимите им хранителни продукти , който пъхали под врата, за да нямат контакт с хора отвън.Те били снабдявани от роднина на един от членоветв на групата.


В банята е открит и таен тунел, който представлява  тръба, през която работниците са излизали навън при евентуална проверка на МВР.

Водещи

Най-четени