20 000 лв. са задигнати при въоръжения грабеж в "Орландовци" 05.06 | 08:46

Предполага се, че поне месец обирджиите са наблюдавали колите на компанията

От Цанка Донкова

Около 20 000 лв. са задигнати при въоръжения грабеж в "Орландовци", станал вчера (4 юни), съобщава в. "Монитор".

Екшънът се разигра към 9:00 часа. На кръстовище в кв. "Орландовци" на ул. "Нешо Бончев" и ул. "Първа българска армия" лек автомобил Chrysler Voyager е ударил Renault Clio. Шофьорът на Chrysler-а потеглил срещу Renault-о и в последния момент свил и ударил почти челно автомобила. Миг по-късно трима мъже насочили ножове към водача и две служителки. Бандитите взели чантата с пачките и избягали пеша като се предполага, че наблизо ги е чакал втори автомобил.

Една от жените от удара си е наранила ръката, а другата е изпаднала в шок. Малко след грабежа е била изпратена линейка за една от служителките.

"Всичко е станало за секунди, а бандитите използвали момента на изненадата и уплахата от катастрофата, за да вземат парите необезпокоявани”, коментират разследващи. Не се изключва да е имало поне още двама съучастници с тях, които да са изпълнявали ролята на съгледвач и шофьор.

"Видях как някакви мъже тичаха, но мисля, че бяха хора от куриерската фирма, които отиваха да се притекат на помощ на колегите си”, разказа възрастен мъж.

Предполага се, че поне от месец групата е наблюдавала колите на компанията. Според разследващи извършителите най-вероятно са имали вътрешна информация за превозваните суми, както и факта, че няма специална охрана, а че парите се превозват в нормални, а не бронирани автомобили.

Повече от два часа вчера продължи огледът на криминалистите. Експерт намаза предния капак на реното, за да търси отпечатъци, като най-вероятно единият от бандитите се е подпрял на него. Експерт е намазал предния капак на колата, за да търси отпечатъци, като най-вероятно единият от бандитите се е подпрял на него.

В хартиени пликове бяха събрани всички улики от местопрестъплението. Полицаите са били докарали и специално обучено куче, което се използва в подобни случаи за събиране на миризми. Немската овчарка е била пусната да подуши вана, в който са били обирджиите.

Водещи

Най-четени