20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ 23.04 | 09:59

Това заяви Пламен Димитров, който е адвокат на семейството на убитата при катастрофата Хариет Стефанович.

От iNews.bg

"Факт е, че има решение на Софийския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалната присъда на Софийски градски съд – както в наказателната, така и в гражданската част, съобразно обезщетенията, присъдени на семейството на загиналата Хариет. Разбира се, това решение може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд – нещо, което смятам, че колегите, които защитават Семерджиев, ще направят. Считам, че присъдата е справедлива, но тези 20 години или тези 700-800 000 лева обезщетение няма да върнат Хариет при семейството ѝ”.

Това заяви в ефира на "Здравей, България” Пламен Димитров, който е адвокат на семейството на убитата при катастрофата Хариет Стефанович.

Припомняме, че тежката катастрофа стана през юли 2022 година на бул. "Черни връх". Според експертизите по делото Семерджиев е шофирал с над 160 км/час. Той убива на място две жени - Хариет и Христина.

Семерджиев е признат за виновен по пет обвинения.

Освен за причинената катастрофа, той е обвинен за шофиране след употреба на амфетамин и метаамфетамин, за използване на фалшива шофьорска книжка, за фалшиви номера на колата, както и за притежание на метамфетамин.

Най-четени