20 "резерви" се заклеха в парламента. Вижте кои 10.05 | 11:46

Повечето нови депутати са от ГЕРБ и Патриотите, заменили титулярите във властта

От iNews.bg

Общо 20 нови депутати положиха днес клетва в парламента днес. Те заемат местата на министри от кабинета "Борисов 3", както и областни управители, които напуснаха 44-ото Народно събрание миналата седмица.

На мястото на Бойко Борисов от Пловдив влиза Димитър Лазаров. Иглика Събева ще заеме мястото на вицепремиера Томислав Дончев, Десислава Гушева - на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева.

Владимир Вълев и Руслан Тошев от листата на ГЕРБ във Варна пък попълват овакантените банки - съответно на министъра на българското председателство на ЕС Лиляна Павлова и на министъра на смладежта и спорта Красен Кралев.

Венка Стоянова влиза на мястото на енергийния министър Теменужка Петкова, а Анна Александрова - на началника на кабинета на премиера Бойко Борисов - Румяна Бъчварова.

На мястото на вицепремиера Валери Симонов от "Обединени патриоти" влиза Миглена Александрова, а на вицепремиера и военен министър Красимир каракачанов - Калин Поповски.

Нов депутат има и от ДПС - на мястото на Дурхан Мустафа от Бургас влиза Севим Али. Това е втора смяна на народен представител на движението от този избирателен район, след като Камен Костадинов напусна парламента заради феномена 9/9.

Водещи

Най-четени