21-годишен се опита да прегази автопатрул и избяга 04.09 | 18:09

Среднощен "екшън" по улиците в Бургаско

От Андриян Георгиев

В Бургас 21-годишен шофьор се опита да прегази автопатрул и избяга при опит за проверка, твърдят от местното МВР.

Днес (4 септември) около 4 часа на бул. "Захари Стоянов" автопатрул подава звуков и светлинен сигнал, за да спре за проверка Rover с бургаска регистрация, собственост на 60-годишна жена от с.Черни връх, общ. Камено.

Шофьорът не се подчинява и се опитва да избяга в посока за Средец, като увеличава скоростта си. Патрулът последвал автомобила, като през цялото време му подавал звуков и светлинен сигнал.

Едва на около 200 м преди разклона за с. Константиново 21-годишният спрял. Полицай от служебното МПС се насочил към нарушителя, като му разпорежда да излезе от автомобила за извършване на проверка. В този момент нарушителят тръгва и насочва автомобила си срещу полицая, като се опитва да го прегази. Той избегнал удара, докато шофьорът отново се опитал да избяга от патрула в посока Бургас.

Полицаят възпроизвел няколко предупредителни изстрела във въздуха от служебното си оръжие със стоп патрони и по посока на автомобила. Патрулът последвал нарушителя, но го изгубил в землището на с. Черни връх.

Rover-ът е намерен в двора на къщата на собственичката му. Живущите на адреса първоначално не посочили кой е управлявал автомобила.

Впоследствие се установило, че водачът на автомобила е 21-годишният Я.Х. от с. Черни връх, син на собственичката на автомобила. Той е задържан за 24 часа. 

Водещи

Най-четени