23 града в страната почитат загиналите мотористи 15.09 | 12:23

Проявата, организирана от Българската мотоциклетна медия, е част от социалната мото кампания “Ние сме хора, не “донори” и е включена в календара със събития, посветени на Европейския ден без жертви на пътя - 26 септември

От iNews.bg

За четвърта поредна година в 23 града на страната днес ще бъде отбелязан Денят в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Инициативата е на Българската мотоциклетна медия и е подкрепена от Главната дирекция "Национална полиция".

Проявата, организирана от Българската мотоциклетна медия, е част от социалната мото кампания "Ние сме хора, не "донори” и е включена в календара със събития, посветени на Европейския ден без жертви на пътя - 26 септември, допълва БНР.

Целта на инициативата е мотоциклетистите не само да почетат паметта на загиналите свои колеги, но и да обърнат внимание на останалите участници в движението върху спецификата при управлението на мотор, да допринесат за повишаване на пътната култура и намаляване на агресията на пътя.

В София Денят ще бъде отбелязан със заупокойна молитва пред Националния исторически музей. В тази връзка от Столична община въвеждат временна организация на движението, като от 08.00 часа до приключване на събитието ще бъде забранен престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга пред музея.

Водещи

Най-четени