245 млн. лв. повече за пенсии през 2012 г. 28.10 | 15:01

Разпределението им ще стане ясно след решенията на Тристранния съвет, който заседава днес

От Ивелина Георгиева

Задочен дебат от телевизионния екран имаше тази сутрин - лидерът на БСП Сергей Станишев и премиерът Бойко Борисов коментира едновременно по две различни телевизии актуални теми в страната.

Касиране на избори, обещания за целувки, бюджет 2012 г. бяха сред основните теми и на двамата първи у нас. Бившият премиер Сергей Станишев обаче не засегна темата за бюджет 2012, за разлика от премиера Борисов, който не пропусна да съобщи добрата новина в телевизионен ефир.

Часове след съобразния дебат на малкия екран, Бойко Борисов не пропусна да повтори съобщеното от самия него рано тази сутрин. Той присъства на церемония по връчване на дарение от книги на Медийна група "България холдинг" на български читалища.

245 милиона лева повече за пенсии са заложени в бюджета за следващата година, повтори отново новината министър-председателят, за онези, които не обичат да стават рано и да гледат сутрешните блокове.

"Разпределението им, обаче ще стане ясно след решенията на Националния съвет за тристранно сътрудничество, който заседава днес", посочи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Борисов отказа да коментира дали ще има касиране на изборите заради много невалидни бюлетини и хаоса в неделя, но изрази надежда, че вотът след два дни ще е по-добре организиран.

По думите му целия хаос в изборния ден през изминалата седмица се дължи само и единствено на факта, че изборите са 2 в 1.

Той бе категоричен, че няма да наказва двамата депутати от ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Божилов, защото според премиера те не са били вътре в залата. Гербаджиите бяха заснети от телевизионни екипи по време на изборния ден в зала "Универсиада", където се събираха бюлетините от изборите.

На въпрос дали е правилно председателят на парламента Цецка Цачева да ходи на предизборни митинги, премиерът отбеляза, че всички ходят и вероятно заради това и тя е започнала да ходи.

"Минимум 18 милиона лева от парите на данъкоплатците спестяваме с избори, организирани 2 в 1", успокои министър-председателят.

От ГЕРБ ще изчакат окончателните резултати, за да се види реално колко от бюлетините са недействителни и какъв е техният процент, за да решат дали ще касират изборите. Средно през годините невалидните бюлетини са били около 7-8 %, посочи Борисов.

Премиерът допълни, че години наред ГЕРБ е първа политическа сила, а Борисов като кандидат за кмет на София не е имал представители в ЦИК и никога не се е съмнявал в честността на изборите.

"Съжалявам за всички, които са загубили, но нищо не мога да направя повече за тях", сподели Бойко Борисов, относно желанието на другите партии да се касират изборите.

Водещи

Най-четени