251 км/ч. по АМ "Тракия" - поредният рекордьор на пътя 20.04 | 17:30

Нарушението е констатирано през 2011 г., глобата е 900 лв.

От Кремена Бедерева

След като стационарна видеокамера на КАТ регистрира преди дни край Плевен мотоциклетист, със 199 км/ч. при разрешени 90, в Пазарджик доказват, че също имат рекордьор.

249 км/час е най-високата скорост, засичана от мобилна камера в Пазарджишко. Рекордьорът е хванат месец август миналата година. Той е управлявал лек автомобил Mercedes.

Наред и Пловдив. Скорост от 251 км/ч. е засечена от камера на автомагистрала "Тракия” при Пловдив. Това съобщи за Радио "Фокус” – Пловдив инспектор Ботьо Гергинов от "Пътна полиция”.

Нарушението е констатирано през 2011 година, като за това е съставен електронен фиш за сумата от 900 лева като санкция. С такава скорост е карал шофьор на лек автомобил Mercedes E 63 AMG.

От началото на тази година най-високата скорост на магистралата край Пловдив, засечена от видеокамерата, е 210 км/час. За това нарушение е съставен електрон фиш за 500 лева на шофьор, управлявал BMW 530 D.

И двамата шофьори са български граждани.

За краткото време от поставянето на новата видеокамера за превишена скорост на пътя Пловдив - Асеновград до момента вече е засечен Opel, който се е движел със скорост 162 километра в час по този път.

Освен това мобилните камери, монтирани по служебните автомобили на "Пътна полиция” в Пловдив са засекли шофьор, карал в града със 125 километра в час.

Водещи

Най-четени