29-годишна родилка почина в столична клиника 17.05 | 15:07

Белодробна емболия е причинила смъртта на пациентката

От iNews.bg

Родилка на 29 години почина в клиника "Д-р Щерев” в София, съобщиха  от болницата в съобщение до медиите. 

На 14 май 2 жената ражда с цезарово сечение. Родилният процес протича без усложнения и при спазване на всички медицински стандарти. На 15 май обаче жената внезапно колабира. Екипът на болницата е реагирал незабавно и пристъпил към реанимиране на пациентката. За съжаление, предприетите в пълен обем реанимационни мероприятия не довеждат до обрат в състоянието на жената, сочат от болницата. 

Незабавно е свикана лекарска комисия за изясняване на случая. Екипът на болницата уведомява компетентните органи, които чрез независима експертиза да установят причините, довели до смъртта на пациентката.

Веднага е свикана лекарска комисия за изясняване на случая, информира Иван Тодоров, мениджър в отдел "Връзки с обществеността" на болницата.

"Становището на комисията е, че се касае за масивна белодробна емболия. Според международните медицински проучвания това състояние е основна причина в случаите на внезапна смърт при родилките. Състоянието настъпва за минути с невъзможност да бъде овладяно", обяснява Тодоров.

Болницата е уведомила компетентните органи, които, чрез независима експертиза, да установят причините, довели до смъртта на пациентката. На семейството и институциите веднага е предоставена цялата налична документация по случая и се оказва пълно съдействие за изясняване на истината, каза доц. Атанас Щерев и помоли при такива трагични случаи лекарите да не бъдат "сатанизирани".

Новороденото е живо и здраво и се полагат всички необходими грижи за него от страна на екипите на болницата - опитни акушерки и неонатолози.

Водещи

Най-четени