3-годишният Христо, пребит от детегледачите си, излезе от кома 23.07 | 15:01

Съдът гледа днес мерките за неотклонение на двамата младежи

От iNews.bg

3-годишният Христо, който беше пребит почти до смърт от двама 18-годишни младежи, е излязъл от комата около 08:00 часа сутринта. Това съобщиха роднини на майката на детето, цитирани от БГНЕС.

Първите думи на момченцето били:"Мама, мама". Майката - цигуларката Невена Ваклинска, е била допусната да види детето си. Момченцето вече е на самостоятелно дишане и лекарите не планират втора операция.

Както Нова телевизия вече съобщи, в следобедните часове в четвъртък съдът ще гледа мерките за неотклонение на младежите, нанесли жестокия побой над Христо.

Александър Донов и Патрик Първев, които майката е наела срещу заплащане на гледат детето, защото е заминала на работа в чужбина. Двамата са обвинени в опит за убийство на малолетно лице.

Те започнали да се грижат за момченцето на 26 юни. Оттогава никой не е виждал Христо на детската площадка пред блока му в столичния квартал "Зона Б-19". Преди няколко дни майката Невена позвънила от Скандинавия на свои съседи,тъй като била разтревожена, че гледачите на детето не й вдигат телефона.

Съседите отишли в апартамента, но всичко изглеждало нормално и детето нямало вид на малтретирано. След това то разговаряло с майка си чрез интернет комуникации.

 

Съседите на Невена разказват, че тя е много грижовна самотна майка и детето й винаги е било гледано добре, докато тя отсъства. Изкарвала прехраната на семейството си, свирейки по кораби в скандинавските държави. Предлагала изключително добро заплащане на хората, които се грижат за детето й - по 1200 лв. месечно.

Водещи

Най-четени