3 месеца затвор за шофьор хванат за трети път да шофира пиян 28.02 | 11:48

Мъжът е с богато криминално минало - задържан е за кражби, закана за убийство и данъчни измами

От Деляна Петкова

33-годишният М.П. беше осъден ефективно на три месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщава МВР. Мъжът е бил задържан за трети път шофиращ пиян. Освен затвора, полицията е отнела шофьорската книжка на мъжа за период от една година.

На 19 февруари сутринта магистрална полиция е спряла автомобил за проверка в района на жп надлеза в село Казичене, обясняват още от МВР. Зад волана е бил 33-годишният М. П. от Монтана, който е шофирал с 1,5 промила алкохол в кръвта.

По случая било образувано досъдебно производство и след четири дни Софийска районна прокуратура привлякла нарушителя в качеството на обвиняем. Той е задържан за 72 часа.

На 24 февруари е било изготвено споразумение и М.П. се признал за виновен за извършеното деяние по чл. 343 Б, ал. 2 вр. ал.1 от НК. До този момент мъжът е бил осъждан два пъти на пробация за шофиране в нетрезво състояние, уточняват от СДВР.

Освен това мъжът има богато криминално минало - задържан е над двадесет пъти в поделенията на МВР за кражби, закана за убийство, противозаконно отнемане на автомобил, кражба на вещи от моторно превозно средство, престъпления срещу данъчната и финансова система, документна измама.

Преди месец е излязъл от затвора, скоро след това бил заловен от служители на Осмо районно управление за кражба, за която се води досъдебно производство.

Водещи

Най-четени