30 години затвор за убиеца на Виктория Маринова 23.04 | 14:17

Северин Красимиров се призна за виновен пред съда, ще плаща и 150 000 кръвнина

От iNews.bg

Воденото от Окръжна прокуратура – Русе съдебното производство по делото за убийство на телевизионната водеща от гр. Русе – Виктория Маринова приключи на първа съдебна инстанция с осъдителна присъда.

Обвиненият за убийството Северин Красимиров направи самопризнания и поиска съкратено съдебно следствие. С присъда от 22.04.2019 г. Окръжен съд – Русе го призна за виновен по трите обвинения – за изнасилване, блудство и умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Съдът му наложи максималните наказания за трите престъпления. Заради проведеното съкратено съдебно следствие наказанието доживотен затвор, наложено за убийството бе заменено с наказание лишаване от свобода за максималния срок от 30 години. То е определено като общо наказание за изтърпяване за трите престъпления. Подсъдимият Северин К. е осъден и да заплати обезщетение от по 150 000 лева за всеки от гражданските ищци по делото – майката, бащата и малолетната дъщеря на В. М. Присъдени са му и разноските по делото в общ размер над 16 хиляди лева.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.

Водещи

Най-четени