30 коли блокираха пътя Доспат-Девин 08.03 | 16:26

Жители на доспатско село се гневят на местни злоупотреби

От Филипа Тодева

Изходното кръстовище на Доспат, посока Девин, е затворено с около 30 автомобила. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР – Смолян комисар Кирил Хаджихристев.

"Протестиращите се отправиха с колите към Доспат и в момента изходното кръстовище от селото, посока Девин, е затворено и те не дават да се преминава, като се отправят към общината и там ще протестират”, каза комисар Хаджихристев, цитиран от агенция "Фокус"

Протестиращите са близо 200 души, потвърди кметът на доспатското село Късъка Джамал Шалганов. Той посочи, че преди минути са разбрали новина за общинския кмет.

"Има новина и за общинският кмет, който е провел търг за центъра на Късъка. Продадена е асфалтирана площ от 100 кв. метра на самия площад в селото”, каза Шалганов.

По думите му, търгът е проведен "под масата”, а той като кмет на селото е разбрал преди минути, че търгът е минал на 15 февруари, като е трябвало да бъде дори в комисията по провеждането на търга.

"Хората вече са наострени истински – против общинския кмет, против отдаването на концесия на земите в селото, които са около 20 000 дка, за отварянето на болницата в Девин, дори и националните протести срещу монополите подкрепяме”, заяви кметът Шалганов.

Водещи

Най-четени