300 души продължават да гасят пожара на Витоша 07.07 | 11:01

Напълно преодоляна е вчерашната критична ситуация, когато се разпалиха 3 нови огнища

От Олга Андреева

Около 300 пожарникари, полицаи, служители на горските стопанства и Министерство на отбраната и доброволци ще работят и днес по потушаване на огъня във Витоша.

Основната задача на гасаческите групи ще бъде да разширят просеките и да не допуснат развитие на огъня. В гасенето на пожара ще се включи и летателна техника, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За поредна нощ пожарникари и горски работници са охранявали периметъра на пожара и не са допуснали неговото разрастване.

70 пожарникари и горски работници цяла нощ са обхождали и охранявали пожара в района на "Бистришко бранище”.

Напълно преодоляна е критичната ситуация от вчера следобед, когото силният вятър и високите температури разпалиха три нови огнища в рамките на изгорялата гора, уверяват от пресцентъра.

Рано тази сутрин хеликоптер на "Гранична полиция” е извършил разузнаване над резервата и с термо-визионна техника са били заснети всички нови огнища. По разпореждане на Оперативния щаб незабавно към тези места са насочени наземни сили и техника. 

Пожарът в областта "Бистришко бранище" във Витоша избухна на 1 юли. Пет дни бяха необходими на префесионали пожарникари и доброволци, за да овладеят огнената стихия. Вчера обаче е имало критичен момент след разпалването на три нови огнища, който се смята за преодолян.

Водещи

Най-четени