31-годишният мъж, обвиняем за убийството във Варна, е в психиатрична клиника 26.09 | 19:22

Леля му бе намерена убита с множество прободни рани

От Теодора Кокаланова

31-годишният мъж, който е обвиняем за жестокото убийство във Варна, е бил настанен в психиатрична клиника. Назначената му психиатрична епспертиза ще докаже дали той страда от психическо заболяване. 

По непотвърдена информация мъжът най-вероятно е изпаднал в криза и е наръгал няколко пъти леля си, без да разбира какво прави. Веднага след като той осъзнал какво е станало, звъннал на свой приятел, за да му съобщи за трагедията и да го помоли да се обади в полицията.

Близки на семейството на младия мъж предполагат, че той не си е взел лекарствата, информира в. "24 часа". "Чакаме да излезе психична ескпертиза на мъжа, който уби леля си. Едва тогава ще можем да кажем какви мерки ще вземем по казуса", съобщи говорителят на Окръжна прокуратура във Варна Радослав Лазаров.

На закрито заседание Окръжният съд реши мъжът да бъде настанен в психиатрично заведение за изследване. Всички разпитани свидетели са потвърдили, че има психично заболяване. Служебните адвокати също са категорични, че в момента на убийството той не е осъзнавал какво върши.

31-годишният мъж работел вкъщи като компютърен специалист, създавал различни програми. Когато не бил добре, изпадал в ярост и леля му страдала най-много заради заболяването му. Тя искала да му помогне и често се отбивала в апартамента на родителите му. Преди седмица бащата и майката решили да отидат на екскурзия в Италия и Испания и поверили сина си на 63-годишната леля.

 

 

 

 

Водещи

Най-четени