32 служители на реда са пострадали след мача ЦСКА-"Левски" 27.02 | 16:04

Вследствие на сблъсъците седем полицейски автомобила са с поражения

От Кремена Бедерева

Двадесет и трима души, от които шест непълнолетни, са задържани в столични полицейски управления заради безредиците преди и след футболната среща между отборите на ЦСКА и "Левски”.

Подробности бяха изнесени на пресконференция, в която участваха директорът на СДВР Валери Йорданов, зам.-директорът Христо Терзийски, началникът на отдел "Охранителна полиция” Младен Маринов и Антон Златанов - началник на групата за борба със спортното хулиганство, съобщава МВР.

Четиринадесет са задържани в столичното Пето РУП, на петима от тях е наложена мярка за неотклонение "задържане под стажа” за срок от 72 часа.

В Четвърто РУП са задържани седем души, от които шест непълнолетни и 25-годишния М.М. за нанесени щети на превозни средства на градския транспорт.

В резултат на действията на фенове, 32 служители на реда са пострадали. Срещу тях са били хвърляни железа, бетон, шипове, факли, бомбички. 

Полицаите са с отделни наранявания, трима от тях са потърсили помощ в медицинско заведение, останалите са със синини и натъртвания. Най-тежко пострадал е служител на Четвърто РУП, който е с луксация на дясното рамо. Пострадали са и няколко случайни граждани, които се намирали в района на вандалските прояви.

Вследствие на сблъсъците седем полицейски автомобила са с поражения. Работата продължава, предстои разглеждане на видеозаписите от камери за установяване на съпричастни към инцидента.

Водещи

Най-четени