34 души задържани заради масовия бой в „Орландовци“ 15.06 | 11:46

Очаква се мерките им за неотклонение да бъдат разгледани на съдебно заседание

От iNews.bg

МВР задържа 34 души в хода спецакцията в "Орландовци" от тази сутрин. Всички те се проверяват за съпричастност към инцидентите от събота и неделя.

Има четирима задържани до момента, на двама от тях са наложени 72-часови мерки за неотклонение.

"През изминалата нощ ситуацията в кв. "Орландовци” е спокойна. Това се дължи и на осигуреното полицейско присъствие, организирано със сили на СДВР и жандармерията”, заяви на брифинг директорът на ГД "Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски.

Той припомни, че ситуацията е в резултат от инцидент от събота вечерта, когато възникна сбиване между две групи младежи от квартала. По случая е образувано досъдебно производство за хулигански прояви.

До настоящия момент на двама от задържаните са наложени мерки за неотклонение "задържане за 72 часа”, един е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Четвърти участник е задържан тази сутрин.

Очаква се мерките им за неотклонение да бъдат разгледани на съдебно заседание. Главен комисар Терзийски подчерта, че не е допуснато грубо нарушаване на обществения ред и полицията предприема всички необходими действия, за да не се стига до сериозни инциденти.

Водещи

Най-четени