35 учители започват работа по програма "Заедно в час" 22.02 | 11:33

Най-много се търсят преподаватели по английски език, математика и информатика

От Кремена Бедерева

Планира се 35 подготвени учители, подали документи за участие в инициативата "Заедно в час", да започнат работа на 1-ви септември.

В партньорство със Софийски университет "Климент Охридски” се организира интензивно обучение за добиване на учителска правоспособност по международно утвърдения модел за работа в класната стая "Преподавай като лидер”.

Това каза пред Агенция "Фокус” Евгения Пеева, изпълнителен директор на програмата "Заедно в час”.

Тя обясни, че всеки специалист ще премине през необходимата подготовка как да преподава съответния предмет.

"Нашите учители са готови да преподават във всякакъв тип класни стаи – с ученици, които говорят или не говорят български, в големи градове или от малки населени места”, беше категорична Пеева.

Към момента най-много заявки има от училища в регионите Враца, София, София-област. "Виждаме интерес и в Пловдив, Монтана, и някои селски райони."

Процесът по набиране на заявки от директорите е успореден с процеса за привличане на учители. До 30 април продължава набирането на училища-партньори, така че ще имаме още заявки.

Всеки директор може да попълни такава заявка директно на нашия уебсайт http://zaednovchas.bg или да се обади на 02/ 9880688”, каза още Евгения Пеева.

До този момент 17 училища в различни региони на България са проявили интерес към партньорство с организацията.

"Подадени са заявки за назначаване на общо 33 обучени учители. Най-много се търсят преподаватели по английски език, математика и информатика", обясни още изпълнителен директор на програмата "Заедно в час”.

"Учители по български език, география, биология, химия и физика също се търсят. Има търсене и на специалисти, които могат да преподават по повече от един предмет”, обясни още тя.

Най-четени