38% от бургазлии живеели по-добре, откакто сме в ЕС 11.10 | 17:00

Жителите на Бургас пишат почти отлична оценка на кмета

От Андриян Георгиев

Животът на 38% от бургазлии се е подобрил след влизането на страната ни в ЕС. Това сочи проучване на гражданско движение ДНЕС.

82% от жителите на община Бургас пък не биха се преместили на друго място или в друга държава. Местните харесвали и кмета си. Той е получил оценка 5,28, която е най-високата в сравнение с оценките на други кметове в страната.

Като основен проблем на общината анкетираните посочват икономиката с 35%. Тя е следвана от инфраструктурата и здравеопазването. Около 39 на сто пък смятат, че спешен въпрос за разрешаване е безработицата. Следват здравеопазването, ниските заплати, пенсии и стандарта на живот.

Според 39 на сто от запитаните, местните политици представляват интересите им в голяма или средна степен, а малко над половината от населението смята, че поетите предизборни ангажименти се спазват.

Като сравнително ниска е определена политическата и гражданската активност в региона. Проучването сочи, че само 19% биха се кандидатирали за избираема длъжност в общината и сравнително същият е делът на хората, които са протестирали през изминалата година.

Водещи

Най-четени