40-годишна пловдивчанка кара пияна до козирката 21.10 | 11:51

Абсолютен рекорд за жена зад волана - с 3,43 промила алкохол в кръвта

От Кремена Бедерева

В сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо полицейско производство срещу 31-годишния Р.К. от Чирпан, за това че на същата дата около 20.45 ч. по ул. "Единство" в Стара Загора, управлявал Volkswagen със старозагорска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 2,30 промила, установено с дрегер.

На водача е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, но същия отказал да даде кръвна проба за анализ. Настанен е в заведението за отрезвяване.

В сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо полицейско производство срещу 27-годишния И.Д. от Стара Загора, за това че на същата дата около 02.35 ч. по ул. "Христо Ботев" в Стара Загора, управлявал Fod Fiesta, със старозагорска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 1,72 промила, установено с дрегер.

На водача е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, но същия отказал да даде кръвна проба за анализ. Настанен е в заведението за отрезвяване.

В Пловдивско пък са били задържани трима пияни шофьора. В събота около 21.00 часа на пътя Асеновград – Бачково е била задържана 40-годишна пловдивчанка Пловдив, която шофирала лек автомобил Mazda, с 3.43 промила алкохол.

Около 3.30 часа тази нощ на бул. "Освобождение” в Карлово е бил спрян за проверка лек автомобил Audi 80 чийто 22-годишен шофьор от село Тъжа, е бил с 1.34 промила алкохол в кръвта.

Минути преди полунощ в село Боянци 25-годишен от селото е управлявал мотопед "Ванге” с 1.67 промила.
Срещу тримата шофьори, които са задържани в ареста за 24 часа, са образувани бързи производства.

Водещи

Най-четени