4175 свободни места има в бежанските центрове у нас 23.03 | 18:25

Във временните центрове са настанени 955 мигранти

От iNews.bg

Само 955 чужди граждани се намират в центровете за временно настаняване към Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет. Към 16 март свободните места за настаняване в тях са 4175. Това посочва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос на депутат от ГЕРБ, предаде БГНЕС.

В центъра за бежанци в ж.к. "Овча купел” в София са настанени 169 души при капацитет 860, в центъра във кв. "Враждебна" има само 66 души при капацитет 370, дебна” са настанени 66, а в центъра в кв. "Военна рампа" има 342-ма бежанци при капацитет 800, отчита МВР.

Извън София има три центъра, в които са настанени бежанци и мигранти: в Харманли при капацитет от 2710 души има 285 чужденци; в село Баня има 54 мигранти при капацитет 70, а в село Пъстрогор при капацитет 320 има настанени 39 чужди граждани.

В териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците се настаняват само чужденци, търсещи международна закрила до приключване на административното производство по предоставяне на закрила.

 

"Чужденец с предоставена международна закрила има право и трябва да пребивава на посочен от него адрес, като е длъжен в срок до 14 дни от получаване на решението за предоставяне на международна закрила да се яви в общината на населеното място, в която ще се установи, за да бъде вписан в регистъра на населението”, допълва вицепремиерът и вътрешен министър.  

Водещи

Най-четени