43-годишен мъж загуби битката с COVID-19 в Пазарджик 13.04 | 16:30

В продължение на 10 дни при него има 24-часов екип от анестезиолози и реанимационни сестри, които, в тясно сътрудничество с лекарите от инфекциозното отделение, успяват да приложат лечение, което да подобри състоянието на 43-годишния мъж. Така се стига до спиране на апаратната вентилация и екстубация. Състоянието на пациента остава стабилно за повече от едно денонощие, но тази сутрин рязко се влошава и малко след 10ч. той е издъхнал с тежка клинична картина на масивна белодробна емболия

От iNews.bg

43-годишен мъж от Пещера с положителна проба за COVID-19 е починал в МБАЛ-Пазарджик. Мъжът е бил екстубиран и в добро състояние, но за съжаление бързо се е влошил. Жертвите у нас вече са 32.

Мъжът постъпил в инфекциозното отделение на 29 март с грипоподобни симптоми. Първата му проба за COVID-19 e отрицателна. В ранните часове на 2 април, след като състоянието му се влошава, е преместен в интензивния сектор. Пациентът е бил с прогресираща дихателна недостатъчност, която е довела до нужда от интубация и поставяне на апаратна вентилация.

В продължение на 10 дни при него има 24-часов екип от анестезиолози и реанимационни сестри, които, в тясно сътрудничество с лекарите от инфекциозното отделение, успяват да приложат лечение, което да подобри състоянието на 43-годишния мъж.

Така се стига до спиране на апаратната вентилация и екстубация. Състоянието на пациента остава стабилно за повече от едно денонощие, но тази сутрин рязко се влошава и малко след 10ч. той е издъхнал с тежка клинична картина на масивна белодробна емболия.

Мъжът е имал и придружаващи заболявания - хипертония и незадоволително контролиран диабет.

Водещи

Най-четени