5 месеца условно за професора, любител на чашката 23.04 | 19:12

Проф. Драгомир Драганов е осъден на 3-годишен изпитателен срок

От iNews.bg

Преподавателят в Софийския университет проф. Драгомир Драганов бе осъден на 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, забрана да шофира 14 месеца и глоба от 100 лв. за каране на кола в пияно състояние, съобщава в. "24 часа".

Той бе хванат да кара пиян от столичната Пътна полиция в началото на април. Кола на 65-годишния историк била забелязана първо от гражданин да се движи на зиг-заг по пътя край Киноцентъра в кв. "Бояна" в столицата. При последвалата проверка дрегерът отчел 2,44 промила.

Няколко дни по-късно професорът призна, че пил "100 грама водка с таратор". Според него обаче жена му шофирала, а той трябвало само да паркира автомобила, когато униформените го проверили.

Случката бе последвана от съобщение от пресцентъра на Софийския университет, че Драгомир Драганов ще се пенсионира от 1 юли 2014 г.

Това обаче не е единственото провинение на историка. Проф. Драгомир Драганов стана участник в лека катастрофа през 2012 г. Тогава преподавателят бе хванат да шофира с 1,56 промила алкохол в кръвта около 10 часа сутринта на околовръстното шосе в София.

През 2010 г. проф. Драганов също е бил заловен да кара с 2,1 промила. В края на миналата година пък името му бе забъркано в скандал, след като се появи видео с него в коридорите на СУ.

Водещи

Най-четени