5 общини от Кюстендило получават над 12 млн. лева за довършване на одобрени проекти 23.07 | 13:29

С около 1 800 000 лв. в Дупница ще бъдат ремонтирани две улици, ще се довършват ремонтите и ще се доразплатят вече извършени дейности по смяна на водопровод и на В и К-мрежата в близкото село Бистрица

От iNews

5 общини от Кюстендилска област: Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Рила и Сапарева баня, получават над 12 000 000 лева целева помощ за реализиране или за довършване на седем одобрени проекта. Преди дни правителството прие да отпусне целева помощ от 166 млн. лв. за 194 общини, информира БНР.

 С около 1 800 000 лв. в Дупница ще бъдат ремонтирани две улици, ще се довършват ремонтите и ще се доразплатят вече извършени дейности по смяна на водопровод и на В и К-мрежата в близкото село Бистрица, за което се предвиждат един милион и 200 000  лева. В областния град ще се подобрява инфраструктурата по лесопарк "Хисарлъка" над Кюстендил за около 3 500 000 лева.

В Бобов дол ще се подменя В и К-мрежа и водоснабдяването в квартал "Миньор" за около 1 000 000 лева, както и укрепване на скат в същия квартал за още толкова средства.

В и К-ремонти ще може да извърши и община Рила и допълнително водохващане за водопровода Рила-Кочериново.

Подобрения за водоподаването ще направи в едно от селата - Сепарево, и общината в Сепарева Баня.

В Дупница се надяват за спешно финансиране за подмяна на В и К-мрежата и водоснабдяването на село Самораново, където на два-три пъти местните организираха протести и поискаха и постигнаха оставката на шефа на В и К-Дупница.

Водещи