5000 подписа се събраха срещу блокадите в София за 24 часа 20.08 | 21:00

Контрапротестиращите искат СДВР да каже законни ли са, ако не са – да ги разтурят

От iNews.bg

От 19:00 часа пред сградата на СДВР започна контрапротест срещу антиправителствените демонстрации.

За по-малко от 24 часа контрапротестиращите са събрали 5 000 подписа, като петицията е публикувана и в интернет пространството, а желаещите да я подкрепят могат да се разпишат и пред сградата на СДВР, съобщи БНР. Поддръжници на подписката се събраха край сградата на Столичната дирекция на вътрешните работи.

С петицията, която предстои да бъде внесена в СДВР, хората ще настояват да получат информация дали протестите са незаконни. Ако протестите са такива, полицията да влезе в правомощията си и да ги премахне, настояват участниците в днешната акция.

Марияна Дочева, една от организаторките на подписките коментира:

"Личното ми мероприятие е организирано от г-н Веселин Георгиев и е подкрепено от група граждани от фейсбук групата "Не подкрепям протеста". Жалбата беше подписана от над 5 000 човека само за 24 часа. Ние като граждани искаме възстановяването на нашите конституционни и граждански права. Искаме да можем да живеем вече нормално".

Хората се обявиха и за мирно протичане на антиправителствените протести - без ескалация и без насилие.

В събраната от жителите на София подписка също така се настояване за премахване на блокадите в центъра на столицата, ако те са незаконни.

Водещи

Най-четени