52 повече жертви на пътя от началото на 2014 г. в сравнение с 2013 г. 13.06 | 13:10

Родители на загинали в катастрофи деца настояват за ефективни присъди

От iNews.bg

Родители на деца, загинали в катастрофи, настояха за ефективни присъди на причинилите смърт на пътя. Родителите искат да се организира кръгла маса, в която заедно с представители на всички политически партии да обсъдят нов закон за движение по пътищата, като изрично настояват дискусиите по него да не се политизират, предаде БТА.

Да се повиши събираемостта на глобите, наложени на нарушителите на правилата за движение, да се обезопасят инфраструктурата и местата за игра на деца, да се повиши подготовката при обучението по време на шофьорски курсове, са другите искания на родителите.

"С 52 повече са жертвите на пътя от началото на годината в сравнение със същия период на миналата година", заяви Антон Антонов, представител на МВР.

По думите му откакто през януари Върховният административен съд постанови, че 135 мобилни камери за видеонаблюдение по пътищата не могат да издават електронни фишове, е занижена дисциплината на шофьорите.

Антонов посочи, че поради липса на видеонаблюдение средната скорост, с която се движат шофьорите, е по-висока с 10-15 на сто, а ефективността по контрола на скоростта е едва 10%.

Водещи

Най-четени