57-годишен мъж се опита да убие съседа си 06.07 | 14:45

Спорът се разразил заради граници на имот

От Теодора Кокаланова

57-годишен мъж от Хасково е задържан за опит за убийство, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигнал за инцидент в харманлийското с. Маджарово е получен тази сутрин. Според първоначалната информация, в основата на опита за убийство е разразил се спор за границите на имот в местността "Бунгалата", където и се разиграла разпрата между двамата съседи – единият от селото, другият – от областния град.

На спора присъствала 30-годишната дъщеря на жертвата. Тя съобщила, че видяла мъжът да стреля по баща й. След като ранил опонента си, П.П. потеглил с лек автомобил в неизвестна посока. Жената и нейни близки веднага сигнализирали за случилото се в Спешна помощ и в полицията. Раненията е откаран в хасковската болница в тежко състояние, с рана в слепоочието.

Веднага са предприети заградителни действия на територията на областта, уведомени са и ГПУ в района за издирване на извършителя. Справка в служба КОС при РУП-Хасково показва, че стрелецът не притежава законно огнестрелно оръжие. Само три часа след стрелбата, полицейските служители задържали П.П. пред дома му в хасковския квартал "Бадема" за срок от 24 часа. 

По случая е образувано досъдебно призводство. Продължават действията по разследването – оглед на местопроизшествието, претърсвания в местността и разпит на свидетели. Установен и лекия автомобил, с който е пътувал П.П.– Ford Escort. Предстои пострадалият да бъде транспортиран към болница в Пловдив.

Водещи

Най-четени