6 млн. лв. глоби отнесли фирми, ремонтиращи София 13.06 | 10:15

Фандъкова: Налагала съм най-големите санкции в държавата

От iNews.bg

Почти 6 млн. лв. глоби е наложила Столичната община на фирми извършващи текущи ремонти в града. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

"Налагала съм най-големите санкции в държавата и няма чадър за никоя фирма, която не работи добре", обяви тя. Кметът припомни, че са налагани глоби от 600 хил. за трамвайния път по "България", над 600 хил. за ремонта на парка около НДК, 350 хил. и прекратяване на договора за основния ремонт на бул. "Шипченски проход".

Фандъкова коментира и наложените санкции за ремонта на "Граф Игнатиев", последната е от понеделник, когато фирмата изпълнител "Джи Пи Груп" беше санкционирана с 280 хил. лв. заради надигане на релсовия път. Така общият размер на глобите за реконструкцията на "Графа" надхвърлят 500 хил. лв., уточни кметът. От "Джи Пи Груп" обаче обявиха, че не приемат решението, защото надигането на настилката се дължи "на недостатъците на проекта, не на изпълнението".

"Обектът е приет на 18 декември, затова твърдението, че 10 дни след приключването на ремонта са се появили дефекти, не е вярно. Като изпълнител сме част от процес, който включва проектиране и избор на материал. В качеството си на изпълнител сме длъжни да изпълним зададения ни проект и го направихме", обявиха от компанията.

Относно новия устройствен план на Борисовата градина и темата със стадиона на ЦСКА "Българска армия" Фандъкова прикани "червените" да представят плановете си за съоръжението, но сподели, че няма да допусне разширяване на стадиона. "Няма да допуснем разширяване на двата стадиона в Борисовата градина, категорични сме", обяви кметицата.

Водещи

Най-четени