60 млн. лв. ще осигурят чисти пътища тази зима 03.10 | 21:12

Шосетата ще бъдат подготвени за зимата с 3,5 млн. лева

От Елица Елефтерова

Близо 60 млн. лева са предвидени за зимно почистване този сезон, обясни шефът на АПИ Стефан Чайков. Поддръжката ще започне от 1 ноември, а преди това шосетата ще бъдат подготвени за зимата с 3,5 млн. лева, с които се пълнят пукнатини, поправят дупки, режат храсти и др. 

Фирмите с договори за поддръжка ще бъдат проверени дали притежават нужната техника и материали, обясни Чайков. Предвижда се и координационна среща между всички институции, отговорни за зимната подръжка - АПИ, областни управители и Пътна полиция, за да не ни изненада първият сняг. Трябва да е ясно и кой за какво носи отговорност, обяви министърът нарегионалното развитие Десислава Терзиева.

Част от страната осъмна в бяла пелерина. Седем сантиметра сняг натрупа в планината Витоша над София, пише в. "Стандарт". В момента ски пистите там се подготвят за зимния сезон. Кметът на София Йорданка Фандъкова вече е разговаряла с фирмите по снегопочистването, за да се увери, че разполагат със соли, ако сняг падне и в столицата.

Направена е и организацията за почистване на пътя до Витоша. "Има готовност един екип да обработва този участък против заледяване, особено в ранните сутрешни часове", заяви Фандъкова. Столицата ще се чисти с 185 машини.

Водещи

Най-четени