62 незаконни ромски къщи ще бъдат премахнати в Стара Загора 26.08 | 13:40

Къщите са построени върху общинска земя в парк "Аязмото" сред борова гора

От Кремена Бедерева

Комисия на Община Стара Загора започна проверка на незаконното строителство в ромския квартал на Стара Загора, обяви на пресконференция инж. Ангел Стоманярски, началник отдел "Контрол по ЗУТ" в общината, съобщава БТА.

По думите на Стоманярски при извършения първи етап на проверката са установени 62 незаконни къщи. Повечето от обитателите на къщите нямат лични  документи и адресна регистрация, а освен това е трудно да се установи и броят на живеещите в тях.

Къщите са построени върху общинска земя в западната част на парк "Аязмото", сред борова гора и граничат с ромския квартал. Животът на обитателите им, който е без ток и вода, е реална опасност за възникване на пожари в парка с уникална растителност, създаден от митрополит Методий Кусев преди повече от 100 години.

Община Стара Загора търси възможности за заселването на обитателите на незаконните къщи в други парцели, собственост на общината. Предстои да бъдат премахнати и три автомивки, които работят незаконно на територията на града, сопочи още инж. Стоманярски. Проверките на незаконното строителство в общината  продължават.

Водещи

Най-четени