620 лева е средната заплата в Разградско 13.11 | 15:07

За една година тя се е увеличила със 17,4%

От Ралица Стоянова

Средната работна заплата в Разградска област през третото тримесечие на годината е 620 лева, като размерът ѝ нараства със 17,4 на сто спрямо същия период на миналата година. Това съобщават от Териториалното статистическо бюро (ТСБ) в областния град, цитирани от БТА.

Увеличението в сравнение с предходното тримесечие на тази година е с 1,1 на сто. Наетите в частния сектор са получавали по-високи доходи- средно по 622 лева , а в обществения - по 616 лева.

Най-високо средно месечно възнаграждение в региона през тримесечието са имали работещите в сферата на културата, спорта и развлеченията, в производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива, както и в дейност "Професионални дейности и научни изследвания".

Най-ниско платени са били заетите в добивната промишленост, в администрацията и спомагателните дейности и "Други дейности".

В края на септември наетите по трудово и служебно правоотношение в Разградско са 25 400. Спрямо същия период на предходната година е отчетен ръст на наетите с 0,4 на сто.

Водещи

Най-четени