65-годишен почина след гаф на спешния телефон 09.03 | 13:07

Линейката била упътена на друг адрес

От Цанка Донкова

65-годишен мъж от благоевградския квартал Струмско е издъхнал на път за Спешен център Благоевград след като линейката е била упътена на грешен адрес от операторка на телефон 112, съобщава регионалният сайт Struma.com.

Сигналът е бил подаден от Струмско център 2, операторката не е обяснила точно, къде трябва да отидат спешните и екипът се е лутал по улиците "Яне Сандански 2, Броди 2 в квартала, което също е Струмско център. Лекарският екип е пристигнал буквално за броени минути на първия адрес, събудил цял блок, за да се намери пациента, докато близките му ги очаквали на друго място.

В 06:15 часа пациентът бил открит, но по пътя към болницата издъхнал. Вероятната причина за смъртта му е инстулт.

Роднините на мъжа са бесни в трагедията си. Брат му е обяснявал на лекарите, че е загубил много време докато се разбере с операторката на 112 и въпреки това тя сгрешила. Лекарите също са ядосани, защото това не бил първият случай, в който тел 112 подава грешни адреси.

"Многократно сме писали, че хората се оплакват от спешния телефон и изливат гнева си върху лекарите в Спешен център. Роднина на починалия тази сутрин е заявил, че ще съди операторката за смъртта на родственика си.

Водещи