66-годишен мъж сряза ръката си с циркуляр 17.04 | 17:48

Лекари от Университетската болница успяха да я спасят

От Мая Александрова

Лекари от Университетската болница в Стара Загора спасиха дясната ръка на 66-годишен мъж от село Орлов дол, отрязана в областта на предмишницата при инцидент с циркуляр.

Операцията е извършена от екипа на доц. д-р Таньо Кавръков от клиниката по "Съдова хирургия" съвместно с ортопеди и е продължила три часа.

Инцидентът е станал около 11:00 часа в сряда. 66-годишният П. П. си срязал ръката с циркуляр, от което получил обилно кървене и загуба на функциите на пръстите. Транспортиран е в Университетската болница в Стара Загора, където е опериран от екип от съдови хирурзи на доц. Таньо Кавръков, включващ д-р Тенко Тенев и д-р Христо Абрашев и ортопедите д-р Стамен Сталев и д-р Виктор Вълков.

За щастие при инцидента костите на предмишницата на пострадалия не са били срязани, а само засегнати частично, обясниха от екипа. Напълно прерязани са били двете артерии, които осигуряват кръвоснабдяването на ръката, както и всички сухожилия на ръката и нервите, осигуряващи движение и чувствителност.

След тричасови усилия екипът е възстановил всички структури. Постепенно ще започва да се възвръщат сетивността и двигателната функция на ръката.

Пострадалият мъж се чувства добре, но ще остане под наблюдение на лекарите.

Водещи

Най-четени