7 г. и 4 месеца за убиеца на 12-годишния Цветан 23.11 | 17:05

Борислав Богданов наръга с нож 90 пъти момчето

От Кремена Бедерева

Състав на Софийски градски съд осъди на 7 години и 4 месеца лишаване от свобода Борислав Богданов, който на 23 август 2011 г. е убил 12-годишния Цветан Цанов в трамвайното депо на бул. "Ботевградско шосе" в София.

След разпрата 12-годишното момче е наръгано с нож 90 пъти, припомня БТА.

Присъдата ще е с първоначален режим – изпращане в поправително училище, докато Борислав Богданов навърши пълнолетие. Непълнолетният Борислав Богданов се призна за виновен и делото се разгледа по съкратената процедура.

Според разследващите мотивът за престъплението са 50 лв., които момчето дължало заради счупена от него саксия с марихуана. Богданов ще излежи първоначално присъдата си в поправителен дом, заради това, че е непълнолетен.

Според съдебното решение той ще трябва да плати общо 300 000 лв. на родителите на убитото момче. Решението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Родителите на убития Цветан изпратиха отворено писмо до над 20 държавни институции, за да предупредят, че Борислав е на свобода и че те са притеснени за другите си две деца.

"Устройва ме това - да ни се върне синът. Това е присъдата, която ни устройва. Друго всичко е... Тука въпросът е да е максимална присъдата, да са ни уважени исковете, за да има превантивно действие за хора”, заяви бащата на убитото момче – Иван Цанов, преди да чуе решението на магистратите.

Водещи

Най-четени