7-годишно момче изпадна в клинична смърт след инцидент с люлка 01.09 | 14:29

Линейката закъсняла, детето е в болница в медикаментозна кома

От iNews.bg

7-годишно момче е в много тежко състояние след инцидент на люлка в село Бабяк, община Белица. Към 10.00 часа момчето се люлеело на самоделна люлка пред дома си - от въжета и дъска за седалка. При люлеенето, неизвестно как, въжето се оплело около врата на момчето, след което то паднало, а тежката дъска го ударила по главата, предаде БГНЕС.

Двете деца, които чакали реда си да се люлеят, веднага изтичали и извикали майката, която успяла да среже въжето. Веднага е бил извикан селският фелдшер, който му е оказал първа помощ.

Детето е било в клинична смърт при идването на фелдшера, той му е направил инжекция с адреналин, което е спасило живота му. Извикана е и линейка от Разлог. Поради нещастно съвпадение по това време разложката линейка обслужвала адрес в разложкото село Лютово на 3 км преди Бабяк.

Тя е транспортирала към болницата 80-годишен мъж със световъртеж и е нямало възможност да обслужат спешно повикване за детето. Момчето е прието в МБАЛ Разлог в съзнание. След това в 13.00 ч. е прието в болницата в Благоевград, поставено е в медикаментозна кома, тъй като прави гърчове. След като излязат резултатите, ще бъде транспортирано за "Пирогов”.

Водещи

Най-четени