75-годишна бере душа след катастрофа в Бургас 01.05 | 15:37

Лекарите се борят за живота ѝ

От Цанка Донкова

75-годишна жена бере душа, след като е блъсната от Citroën C 4 на бургаската улица "Цар Симеон I". Жената е с дълбока рана в областта на главата. Тя е контактна, но не се чувства никак добре. Предстои да ѝ направят поредица от изследвания, за да може медиците да имат повече яснота за състоянието ѝ.

Инцидентът е станал в 14:15 часа днес. Возилото, което най-вероятно се е движило с превишена скорост е ударило белокосата жена на метър от пешеходната пътека в района кръстовището с ул. "Хан Аспарух”, съобщава Флагман.

"Пенсионерката политна във въздуха и падна върху капака на колата, след което си удари главата в земята", разказват свидетели на катастрофата. Веднага след сблъсъка от колата е изскочил шофьора - мъж на средна възраст, който панически се развикал и тръгнал да търси помощ. Преминаваща през улицата жена се втурнала, за да помогне с каквото може. По думите ѝ блъснатата пенсионерка била контактна, но със сериозна рана на главата и губила много кръв. Линейката е дошла на 12-ата минута след повикването.

На мястото на инцидента липсват следи от спирачки по асфалта липсват. Ясно е, че жената не е пресичала на пешеходната пътека, а на 3-4 метра от нея, сигурно е обаче, че и шофьорът на автомобила не е карал с 50 км/ч.

Водещи

Най-четени