76-ти национален туристически поход по пътя на Ботевата чета „Козлодуй – Околчица“ 2024 г. 27.05 | 13:30

Събралата се група тръгна по историческия път. Походът преминава по 120-километровия „Ботев път“ от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан по предварително изготвена програма.

От iNews.bg

Походът се провежда всяка година от 27 май до 2 юни.

Събралата се група тръгна по историческия път. Походът преминава по 120-километровия "Ботев път" от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан по предварително изготвена програма.

Изградена е традиция, в която всяка годна походът се провежда като тази година е по случай 148 години от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета. Походът е от III-та категория на трудност. В маршрута са включени обекти от "Опознай България – 100 национални туристически обекта" и "Опознай родния край". Ръководството на похода се определя от областния управител на област Враца.

Основен организатор и координатор на дейностите по провеждане на Национален туристически поход по пътя на Ботевата чета "Козлодуй – Околчица", 2024 г. е Областна администрация – Враца и Български туристически съюз.
Походът се провежда със съдействието на Министерски съвет, Министерство на образованието и науката, Регионалните управления на образованието, общините, през чиито територии преминава походът. 
Участие могат да вземат групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи

Водещи

Най-четени