77-те млн. евро глоба от ЕК са управленски успех, убеден е шефът на "Булгартрансгаз" 20.12 | 11:32

От iNews

Разглеждането на Европейската комисия касае един период от 2010 до 2015 година. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов по повод наложената от Европейската комисия глоба на Българския енергиен холдинг в размер на 77 млн. евро заради блокиране на достъпа до ключова инфраструктура за природен газ в България. 

В самото решение на Европейската комисия се казва, че наложената глоба е за изминал период, който е приключил през януари 2015 година, заяви Малинов.

Получихме решението, разполагаме със 70 календарни дни да се запознаем с него и най-вероятно то ще бъде обжалвано. Ще обжалваме както периода, така и самия размер на глобата, уточни шефът на "Булгартрансгаз".

По думите му размерът на глобата е управленски успех. Никой не може да бъде щастлив, че е глобен, но Европейската комисия можеше да наложи глоба до 10% от реализирания оборот, сумата можеше да достигне от 316 млн. евро, каза Малинов.

Участникът, който е бил жалбоподател до Европейската комисия, има достъп до пазара от 2013 година. Става въпрос за "Овергаз", уточни той.

Глобата подлежи на 90-дневен срок от датата на получаване на решението. В случай, че има обжалване, може да има условно плащане, каза още Владимир Малинов.

Водещи

Най-четени