8 експертизи по разследването на смъртта на детето в Мездра 14.01 | 13:27

До момента пред съдия вече са разпитани 16 свидетели

От iNews.bg

Засега няма доказателства за участие на други лица по случая с починалото момче в Мездра, освен баща му, който е задържан за причиняване на смърт по непредпазливост от неправилно съхранение на огнестрелни оръжия. Това съобщиха от Районната прокуратура във Враца по повод засиления медиен и обществен интерес към разследването на трагичния инцидент, предаде БНР. 

В прессъобщение подробно са описани предприетите следствени действия. Извършени са огледи на местопроизшествието и тялото на детето, както и четири претърсвания на имоти в града и околните села. Пред съдия са разпитани 16 свидетели. 

Назначени са 8 експертизи, които трябва да се изготвят в Националния институт по криминалистика в София. Една от тях е съдебна психолого-психиатрична експертиза на 8-годишния син на задържания, при когото последно е гостувал починалия му връстник и съученик. 

Иззети са видеозаписи от общинските камери в Мездра. По надлежния ред са изискани данните от мобилните телефони на семейството. Предстоят още разпити и експертизи. От прокуратурата са категорични, че няма да позволят нерегламентиран натиск върху магистрати и разследващите органи по законността и пълнотата на провежданото разследване.

Водещи

Най-четени