8 от пострадалите на "Тракия" се прибират вкъщи 31.03 | 15:23

7 оставят за лечение В УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

От Теодора Кокаланова

В университетската болница в Пловдив са прегледани 15 пострадали при верижните катастрофи сутринта на АМ "Тракия". 7 от тях са оставени за лечение В УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Няма опасност за живота им, съобщи д-р Кирил Атлиев, началник на Спешното отделение в лечебното заведение. 

Сред настанените за лечение е семейство с двегодишно дете. Бащата е в специализираната клиника, с наранявания на гърдите и корема. Майката е с фрактура на таза и е в клиниката по ортопедия и травматология, а детето - в детската хирургия, със счупена бедрена кост.

Д-р Атлиев уточни, че по данни на майката те са пътували за София за контролен преглед на детето в кардиохирургия, където в началото на годината му е била направена сърдечна операция, информира БТА. Най-много са пострадалите с фрактури, с наранявания на корема и гърдите. Почти всички имат порезни рани по лицето и тялото.

Петима от пациентите най-напред са преминали през болницата в Раковски, след което са насочени за допълнително изследване в университетската болница в Пловдив. Д-р Атлиев не изключва при тях да пристигнат и още пациенти, транспортирани първоначално от "Спешна помощ" в най-близките до мястото на инцидента болници. 

Първият пациент, приет в Спешното отделение в болницата, е пристигнал в 7.25 часа. По думите на д-р Кирил Атлиев "Спешна помощ" в Пловдив е използвала целия си свободен ресурс и е реагирала бързо и адекватно. Към момента клиниките и Спешното отделение на университетската болница нямат нужда от помощ от екипи, консумативи или кръв. Като най-тежка травма д-р Кирил Атлиев определи гръдно-коремната, заради която пациентите ще трябва да останат няколко дни под наблюдение. 

Водещи

Най-четени