80 украински бежанци остават в курорта Паницище до края на идния месец 22.08 | 19:30

Те са настанени в базата на БДЖ

От iNews

80 бягащи от войната украинци, настанени в базата на БДЖ в курорта Паничище в края на май, ще останат в комплекса до 30 септември, а не както беше обявено първоначално до края на август.

За групата на Паничище от 80 души, 47 от които са деца, са осигурени нощувка и изхранване, закуска, обяд и вечеря, като програмата за хуманитарна помощ покрива по 15 лева на човек.

Неофициално се коментира, че тази група след 30 септември ще бъде преместена отново в база на БДЖ, но в град Бяла на Черноморието.

Други деветима са в къща за гости в Сапарева баня. За тях е предвидена само нощувка, като разходът, покриван от програмата, е 10 лева на човек. Изхранването на част от украинските граждани там се осъществява чрез социалния патронаж към общината в Сапарева Баня, за което БНР съобщи.

В броя  на украинските граждани, пребиваващи в Кюстендилския регион, има известна динамика. До началото на месец август в друга почивна база в курорта Паничище са пребивавали още 40 украински граждани с нощувка и изхранване. 10 от тях са се преместили в базата на БДЖ, а останалите са заминали в други региони на страната.

Водещи

Най-четени