86 проекта в програмата на кабинета 30.07 | 22:05

Очаква се да бъдат изпълнени до края на тази година

От Десислава Маданска

86 проекта са включени в законодателната програма на правителството до края на тази година. Очаква се документът да бъде приет на редовното заседание на правителството в сряда.

От тези проекти осем са ратификации на международни споразумения, меморандуми и договори, 12 са проектите на нови закони, а останалите - за изменение и допълнение на съществуващи.

Законопроект за туризма ще бъде внесен за разглеждане от икономическия министър още през лятото, министърът на околната среда и водите - за ограничаване на изменението на климата, а земеделският министър - за защита на растенията.  За септември са предвидени нови закони за МВР и за държавната агенция "Технически операции", както и за представителите по индустриална собственост.

Законопроектите за държавния бюджет, за бюджетите на ДОО и на НЗОК за 2014 г., както и предложенията за промени в данъчните закони, ще бъдат гледани от кабинета през  септември-октомври.

До края на годината ще бъдат изготвени също проекти на закони за училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка, за опазване на селскостопанското и хидромелиоративното имущество, и за браншовите организации в земеделието, допълва БТА.

В законодателната програма на кабинета са включени също промени в законите за обществените поръчки, за лекарствените продукти в хуманната медицина, за електронните съобщения, за пътищата, за водите, за отбраната и въоръжените сили, за младежта, за митниците, за опазване на земеделските земи, за професионалното образование и обучение, за акцизите и данъчните складове, за подпомагане на земеделските производители и други. 

Водещи

Най-четени