884 вече са положителните проби у нас, психолози работят със заболелите и персонала 19.04 | 09:00

Обмислихме и подготвихме текстовете на писмата, с които другата седмица ще възобновим женските и детските консултации. Това ще стане в определени дни, за да не се смесват потоците. Това обяви доц. Ангел Кунчев по време на редовния брифинг на Националния кризисен щаб в Министерски съвет

От iNews.bg

884 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Броят на починалите е 42, а 161 са излекуваните.

19 са положителните проби за последното денонощие. Те са констатирани в областите София (11 случая), Сливен (3 случая), Плевен (2 случая), Стара Загора (1 случай), Бургас (1 случай) и Ямбол (1 случай).

Най-много заразени до момента има в София – 521 души.
От всички 884 заразени с COVID-19 – 476 (54%) са мъже, а 408 (46%) жени.

246 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 35 от тях са в интензивни структури.

Най-възрастният пациент е на 91 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 69 души.

Обмислихме и подготвихме текстовете на писмата, с които другата седмица ще възобновим женските и детските консултации. Това ще стане в определени дни, за да не се смесват потоците. Това обяви доц. Ангел Кунчев по време на редовния брифинг на Националния кризисен щаб в Министерски съвет. 

"Свижданията в болниците няма да се възобновяват, защото не е редно външни хора да посещават болниците. По този начин започваме поетапно възстановяване на работата в болниците", допълни той. 

"Вчера имаше една комуна, от която 13 човека са заразени. В статистиката, която четем влизат всички от болнично и домашно лечение", каза пък ген. Венцислав Мутафчийски. 

Той заяви, че единствената страна с по-ниска смъртност от нас е Словакия. 

"Следим дали има скрита смъртност, която не е от коронавирус. Знаете, че вчера в Белгия и Ухан бяха ъпдейтнати смъртните случаи. В Италия не бяха включени хората, които са загинали вкъщи, а в  Белгия - тези от старческите домове", допълни ген. Мутафчийски по повод изчисляването на процента на починалите от COVID-19. 

"Психолозите работят не само със заболелите и техните близки, но и с персонала. Най-много заразен медицински персонал има в София, след това е Видин", заяви още той. 

Ген. Мутафчийски посочи, че трябва да се поканят собствениците на таксиметрови компании, за да се тестват и те.

 

Водещи

Най-четени