9 деца и 2 треньори ранени при катастрофа между ТИР и автобус (ОБНОВЕНА) 04.06 | 18:28

Детски футболен отбор е пътувал от Пловдив за Варна, сблъсъкът е станал край Ришкия проход

От iNews.bg

Автобус с детски футболен отбор отбор "Сокол Марково"  и ТИР с турска регистрация са катастрофирали на Ришки проход. Пътният инцидент е възникнал около 15.16 часа в района на Ришки проход на около 10 км от село Лозарево, община Сунгурларе, съобщи говорителят на ОД-МВР Бургас Цветелина Рандева.

Автобусът е пътувал от Пловдив за Варна, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал в насрещно движещия се ТИР с турска регистрация. При катастрофата са ранени 9 деца и двама възрастни, стана ясно по-късно днес. Няма сериозно пострадали. 

 "Започва оглед на местопроизшествието, след което ще станат ясни и причините за инцидента", ззаяви Рандева, цитирана от "Фокус".

Всички пострадали са откарани в МБАЛ – Бургас, където са настанени, съобщиха от пресцентъра на болницата.

По думите на треньора на отбора Костадин Тодоров пред БиТиВи, децата имат повърхностни наранявания и натъртвания. Той разказа през телевизията, че в автобуса са пътували 16 футболисти на 15-годишна възраст, двамата треньори, шофьорът и лекарят на отбора.

 

Инцидентът е станал за секунди. Валял е силен дъжд, по пътното платно обаче е имало и разлята нафта, твърди треньорът. Според него тов е и причината автобусът да поднесе и да се удари в ТИР-а.

Водещи

Най-четени