90% е сигурно – намереното тяло на бургаския плаж е на Валя 19.05 | 08:03

Изхвърленото от морето тяло е оглозгано от птици и риби, разказват очевидци

От Кремена Бедерева

Трупът, който изплува от морето и за който се предполага, че е на изчезналата на 15 април медицинска сестра Валя Иванова, е откаран за аутопсия.

"За нас 90% е сигурно, че е на изчезналата медицинска сестра, но все пак трябва да се изчакат необходимите експертизи. Смятаме, че всичко съвпада", каза шефът на ОД на МВР комисар Милен Димитров.

В понеделник по обяд се очаква да бъде изяснено със стопроцентовата категоричност дали тялото е на красивата Валентина.

Изхвърленото от морето тяло е оглозгано от птици и риби, казаха очевидци. Направени са снимки от МВР и приятеля на Валя – полицаят Валентин, е бил извикан във Второ РПУ да я разпознае. Комисар Димитров обаче не каза какво е коментирал приятелят на Валя. По думите му в момента полицаят бил извън града и го чакали да пристигне да види снимките късно през нощта.

Ако трупът е на Валя, трябва да има татуировка на пеперуда и пиърсинг на устната.

След изчезването ѝ полицаите видели на записа от камерите как Валя отива към моста и не се връща обратно. Затова бяха категорични във версията, че медицинската сестра се е самоубила, още повече че в рода ѝ има подобни случаи. Бабата на Валя и неин чичо преди години се обесили в къщата в "Лозово".

"Очакваме тялото да изплува в района на пристанището", каза пред в. "Труд" още тогава комисар Димитров.

Трупът бе открит случайно от 18-годишен бургазлия, който се разхождал в района на вълнолома и гледал яхтите. Изведнъж видял части от човешко тяло, глава и ръка, заклещени между тетраподите – бетонни шестоъгълници, които пазят брега от морските вълни. Момчето сигнализирало в полицията. 

Водещи

Най-четени