Anonymous разкри схемата на Харта 2013 26.06 | 13:00

Хакерите посочват като участници „Отворено общество“ и медиите на Прокопиев

От Филипа Тодева

"Мили хора! Граждани на Република България! Приятели! Наистина ли вярвате, че това е вашата революция?! Това е пародия на протест, в който умишлено няма никакви искания. Това се прави за да бъдете измамени за пореден път!". Това заявиха в отворено писмо от организацията Anonymous Bulgaria.

Anonymous излезе с официална позиция относно "Хартата за разграждане на плутократичния модел на българската държава", към която се твърди, че са се присъединили 60 журналисти и интелектуалци.

Организацията на хакерите разкрива цялата схема и участниците в хартата. На първо място Anonymous посочват създадената от Джордж Сорос фондация "Отворено общество", която бързо завладя политическата сцена в България.

"От нея се генерираше непрекъснато кадровката на нашият политически елит. Едва ли е нужно да се споменава, че няма правителство в което да не са имплантирани множество представители на Отворено Общество (ОО). Още 89-та година започва проектът по разрушаване на образователната ни система. Нов Български Университет (НБУ) е университетът, в който Сорос инвестира. Училище за политици "Дим. Паница", Фондация "Работилница за граждански инициативи”, са само част от разклоненията на НБУ, където по различни проекти се наливат стотици милиони левове ежегодно с привидната цел да се изграждат както нашите политици, така и нашето гражданско общество.

Основополагаш елемент в цялата схема е Българският хелзинкски Комитет (БХК) и неговата връзка с Отворено общество", твърдят от организацията.

Според тях през 2012 година Българският хелзинкски комитет е финансиран основно чрез дарения и субсидии от няколко частни фондации - Институт "Отворено общество" на Джордж Сорос, Фондация "Оук", Фондация "Лион Ливай", Фондация "Работилница за граждански инициативи", както и връзката на различни други организации в общи проекти с "Отворено общество" – например Съюз на Съдиите в България (ССБ) – Медиатор за медиите.

"Резултатът от тези усилия ни е известен на всички – вече 24 години тотална разруха на националното ни съзнание и ценности, съпътствано безкомпромисно разграбване на наличните блага и унищожение на държавната икономика", коментират хакерите.

Анонимните предупреждават, че в днешния момент, когато народът се определя като разчупващ оковите, хората може би не са наясно каква манипулативна машина е задействана за да се стигне до този така наречен процес на освобождаване.

А в нея участват медии, писатели, интелигенция и др. Анонимните не подминават и подписалите се под Хартата журналисти от портфолиото на "Икономедиа" – най-голямата група за бизнес медии в България, включваща множество и различни издания, собственост на Иво Прокопиев и Теодор Захов (закупил акциите на Филип Харманджиев, август 2010).

Всички те са посочени от хакерите с конкретните им връзки с т.нар. мозъчни тръстове:

Христо Иванов – юрист, с връзки с Отворено общество

Мирослава Тодорова – юрист, Мирослава Тодорова нанесла щети на държавата за 550 млн. лева, "Отворено общество": Уволнението на Тодорова е малка черешка на тортата

Еми Барух – журналист – израелски агент. Обвинява открито България за избиването на няколко хиляди евреи през II-та Световна война и насочва вниманието единствено към антисемитизма, за да внушава чувство за вина.

Петя Владимирова – журналист, връзки с Отворено общество

Даниела Доковска – юрист, Наградена от БХК за човек на годината 2010

д-р Румен Петровпреподавател по социална работа НБУ

Цветозар Томов – социолог – връзки с Отворено общество

Таня Маринова – юрист – ССБ
Весислава Иванова – юрист връзки с Отворено общество

Красимир Кънев – правозащитник, връзки с Отворено общество

Маргарита Илиева – юрист, връзки с БХК

Юлиана Методиева – журналист, връзки с БХК

Нели Куцкова – юрист ССБ, връзки с Отворено общество

Марин Бодаков – поет и журналист, връзки с БХК

Емилия Недева – юрист, връзки с БХК

Антоанета Цоневазастъпник за честен и свободен изборен процес, Антоанета Цонева, първият омбудсман в столицата, Получила 75,000 долара

Борислав Белазелков – юрист. ССБ

Полина Паунова – журналист, връзки с Отворено общество

Михаил Екимджиев – връзки с Отворено общество

Георги Атанасов – юрист

Асен Генов – блогър, връзки с Отворено общество, Отпуснати са му 79,960 долара

Атанас Чобанов – журналист, Истинската биография на лицето Атанас Чобанов

Тома Белев – лесовъд БХК, човекът на годината на БХК

проф. Антоний Тодоров – политолог, връзки с Отворено общество

Светослав Терзиев – журналист, връзки с БХК

Атанас Атанасов – юрист

Пролет Велкова – журналист, връзки с Отворено общество

Румяна Червенкова – журналист, Отворено общество

проф. Евгений Дайнов – политолог в НБУ, Отворено общество

Йонко Грозев – юрист, Отворено общество

Борис Митов – журналист

проф. Дончо Хрусанов – юрист

Росен Босев – журналист, връзки с Отворено общество

Водещи